Moje šťastná hvězda

Citronová kosmetika

Víte, k čemu všemu lze využít obyčejné potraviny, jako jsou citron nebo limetka? Můžete si z nich vyrobit i deodorant.

Má blahodárné účinky nejen na naši pokožku, ale také na vlasy, rty, nehty a zlikviduje i nevzhledné černé tečky na obličeji.

Zesvětluje vlasy

Toužíte po světlejších vlasech? Pravidelně, tedy alespoň dvakrát týdně si omývejte vlasy sklenicí vody s vymačkaným citrónem či limetou. Uvidíte, že do měsíce budete mít vlasy o minimálně jeden tón světlejší.

Dodává pokožce energii

Citrónovou šťávu smíchejte s cukrem nebo solí a vytvořte si tak přírodní peeling. Ve vaně či ve sprše si pak směsí promasírujte celé tělo.

Na popraskané rty

Trápí vás olupující se kůže na rtech? Máte rty popraskané a obyčejný jelení lůj nepomáhá? Každý den před spaním si rty promažte citrusovou šťávou. Za pár dní se stav rtů změní k nepoznání. Budou hebké, krásně růžové a lůj už nebude zapotřebí.

Černé tečky odstraní citronová pleťová voda

Do vlažné sklenice vody opět vymačkejte šťávu z jednoho citronu nebo jedné limety. Do vody namočte vatový tampon a odličujte si s ní každý den obličej. Místa, kde se vyskytují černé tečky, tedy zejména u nosu a na bradě, potřete namočeným tamponem hned několikrát.

Místo klasického deodorantu

Každé ráno si potřete podpaží plátkem citronu. Celý den budete svěží, navíc šťáva nezanechá na oblečení žádné nevzhledné skvrny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden