Citronový cheesecake

Pečená varianta sladkého pokušení v americkém stylu, tentokrát s citronovou příchutí.

Suroviny

Na korpus - 270 g kakaových sušenek BeBe - 130 g másla

Na náplň - 500 g měkkého tvarohu - 3 vejce - 250 g zakysané smetany - 3 lžíce hladké mouky - 1 citron - 70 g krystalového cukru

Na polevu - 210 g neslazeného kondenzovaného mléka - 100 g práškového cukru - 1 citron

Postup

1. Sušenky dejte do robotu, rozmixujte a pak smíchejte s rozměklým máslem. Vypracujte těsto a vtěsnejte ho do dortové formy. Dejte do lednice.

2. Tvaroh ušlehejte s vejci a zakysanou smetanou. Přidejte šťávu z citronu, cukr a mouku a ještě prošlehejte. Náplň nalijte na korpus a vložte do trouby vyhřáté na 180 ºC. Pečte asi 60 minut.

3. Kondenzované mléko vyšlehejte s cukrem. Pak přidejte citronovou šťávu i nastrouhanou kůru a promíchejte.

4. Polevu naneste na vychladlý koláč.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama