Citronový cheesecake s medem

Lehký tvarohový dort s křupavým sušenkovým korpusem a zakápnutý medem je oblíbený nejen u dětí.

Suroviny

Na těsto - 200 g máslových sušenek - 125 g přepuštěného másla - máslo na vymazání

Na náplň - 500 g mascarpone - 1 plechovka salka - 2 vejce - 2 žloutky - 2 limetky - 2 citrony - med na ozdobu

Postup

1. Sušenky rozdrťte (ideálně je rozmačkejte v sáčku) a smíchejte s přepuštěným máslem. Vypracujte těsto a rozprostřete ho do koláčové máslem vymazané formy. Formu dejte na 20 minut do lednice, aby se vytvořil pevný korpus.

2. Připravte si náplň. Mascarpone ušlehejte se salkem, dvěma celými vejci, žloutky a šťávou z limetek a citronů. Nakonec vmíchejte nastrouhanou kůru z limetek a citronů.

3. Korpus dejte péct do trouby vyhřáté na 180 ºC asi na 10 minut. Vyndejte ho a rovnoměrně na něj nalijte připravenou náplň. Teplotu v troubě stáhněte na 160 ºC a dejte péct ještě na 40 až 50 minut. Propečenost ověřte špejlí. Vychladlý cheesecake polijte tekutým medem.

reklama
reklama

Komentáře