Citronový chléb

Suroviny na 4 porce:

● 2 bio citrony

● 200 ml mléka

● 400 g phr. mouky + na podsyp

● 30 g droždí

● 120 g cukru

● 2 velká vejce

● tuk na vymazání formy

● 110 g změklého másla

● 150 g rozinek

● 2 lžič. soli

Postup:

Mouku dáme do mísy, uděláme důlek, nadrobíme droždí a smícháme s mlékem a špetkou soli. Zakryjeme a necháme 20 min. kynout. Přidáme zbylý cukr, vejce, máslo, sůl, šťávu a kůru z citronu, propracujeme a hněteme 7 min. v robotu, pak přidáme rozinky a necháme 20 min. kynout.

Těsto mezitím 2× přetočíme, dáme do vymaštěné formy ještě 30 min. kynout, pak do vyhřáté trouby s miskou vody a teplotu snížíme na 180 °C. Pečeme 45 minut. Podáváme s tvarohem a ovocem.

reklama
reklama

Komentáře