Cizrnová polévka

Spolehlivě zasytí, i když se třeba nekoná ani druhý chod. Cizrna neboli římský hrách má příjemnou oříškovou chuť a pro krémové polévky je jako stvořená.

Suroviny: 3 porce

40 g cizrny
½ cibule
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji
½ cukety
sůl
pepř
1 ks rajčete
bazalka na ozdobení

Postup

Cizrnu si namočíme ve vodě den předem. Druhý den ji uvaříme. Cibuli dozlatova osmahneme na oleji, který jsme slili z tuňáka. Po cca 5 min přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, osolíme a opepříme.

Dusíme doměkka. Poté přidáme tuňáka a cizrnu a pořádně všechno promícháme. Vmícháme rajče nakrájené na měsíčky a ještě 2 min vaříme.

Odstavíme a podáváme s čerstvou bazalkou.

Doba přípravy: 25 min
Cena: 60 Kč

reklama
reklama