Cizrnová polévka s krůtím masem

Cizrnová polévka je zdravá, moc dobrá a byla by škoda ji nevyzkoušet.

Suroviny na 4 porce - 200 g krůtích prsou - 1 cibule - 2 lžíce olivového oleje - 3 stroužky česneku - 1 lžička sladké papriky - 2 bobkové listy - 600 ml zeleninového vývaru - 2 plechovky cizrny - 1 plechovka loupaných rajčat - 2 lžíce nasekané petrželky - sůl, pepř

Postup

1. V hrnci na olivovém oleji nechte zpěnit najemno nakrájenou cibuli. Přidejte na kostičky nakrájené maso a zprudka opečte.

2. Přidejte nasekaný česnek, sladkou papriku a bobkové listy. Promíchejte a smažte asi 2 minuty. Zalijte vývarem, přidejte slitou cizrnu a nakrájená rajčata. Promíchejte a vařte asi 30 minut.

3. Dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželku.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden