Cizrnová pomazánka zvaný hummus

Hummus se hodí jako příloha ke karbanátkům, ale konzumovat ho můžete i se zeleninou.


Ingredience:


500 g konzervované cizrny


2 lžíce pasty tahini


2 stroužky česneku


70 ml  vody 


1 lžička mletého římského kmínu


1 lžička červené mleté papriky


1 lžička himálajské soli


šťáva z ½ citronu


čerstvě mletý pepř


4 lžíce kvalitního olivového oleje


čerstvý koriandr


Postup:


Cizrnu si v mixéru rozmixujte společně s pastou tahini, vodou a olejem. Následně přidejte česnek, kmín, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu a mletý pepř a ještě jednou promixujte.


Hummus naservírujte do hlubší mísy a zakápněte ho olivovým olejem, poprašte trochou mleté papriky, posypejte nasekaným čerstvým koriandrem a můžete podávat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden