Cizrnové karí

Cizrnu nechte přes noc namočit a druhý den ji uvařte, nebo použijte cizrnu z plechovky.

Potřebujete:

✿ 240 g vařené cizrny

✿ 400 g loupaných rajčat

✿ 1 červenou papriku

✿ 1 chilli papričku

✿ 2 lžíce oleje

✿ 1 lžičku kmínu

✿ 1 lžičku kurkumy

✿ 1 lžičku garam masala

✿ 1 cibuli

✿ 2 stroužky česneku

✿ 200 ml kokosového mléka

✿ sůl, pepř

✿ čerstvý koriandr

1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte olej a restujte na něm cibuli asi 5 minut, přidejte česnek a restujte ještě minutu.

2. Přidejte loupaná rajčata, nadrobno nakrájenou papriku a chilli papričku a nechte vařit asi 10 minut na mírném ohni. Pak přilijte kokosové mléko, přidejte všechno koření, vše důkladně promíchejte a nechte povařit asi 10–15 minut, až omáčka zhoustne.

3. Nakonec vsypejte cizrnu, dochuťte solí a pepřem a asi 5 minut povařte. Posypejte nasekaným čerstvým koriandrem a ihned podávejte. Skvěle chutná s rýží nebo chlebovými plackami.

reklama
reklama

Komentáře