Moje šťastná hvězda

Cizrnové kuličky s bylinkami

Tyto kuličky pocházející z arabských států chutnají podobně jako karbanátky, jen mají výraznější chuť.


Ingredience:


2 šálky konzerované cizrny   


1 větší bílá cibule


4 stroužky česneku


hrst čerstvé bazalky 


200 ml zakysané smetany 


1 lžička mletého římského kmínu


špetka čerstvé nebo sušené chilli papričky 


půl hrsti čerstvého koriandru nebo petrželky


sůl, pepř 


1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy


Postup: 


Nejprve si v mixéru rozmixujte všechnu cizrnu. Cizrnovou pastu následně dochuťte pepřem, solí, třemi prolisovanými stroužky česneku, na malé kostičky nakrájenou bílou cibulí, římským kmínem, chilli papričkou a rovněž nasekanými čerstvými bylinkami. 


Nyní ze směsi vytvarujte stejnoměrné kuličky, které by měly mít zhruba centimetr a půl v průměru. Cizrnové kuličky můžete osmažit na pánvi v oleji, anebo je pečte na 220 °C zhruba dvacet minut v troubě.


Mezitím si připravte dip. Smíchejte zakysanou smetanu s trochou vymačkané citronové šťávy, jedním prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem. 


Kuličky podáváme ještě teplé, pokapané trochou citronové šťávy a posypané čerstvými bylinkami.


Náš tip:


Cizrnové kuličky nejlépe chutnají v kombinaci s cizrnovou pomazánkou zvanou hummus a s arabským pita chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden