Cizrnové placky se zelím

Jsou snadné a svedou je i nezkušení kuchtíci. Můžete je podávat se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

Suroviny na 4 porce - 100 g suché cizrny - 1 červená cibule - 6 stroužků česneku - 2 lžíce špaldové mouky - 1 vejce - hrst čerstvé nasekané petrželky - kmín - koriandr - sůl, pepř - slunečnicový olej - na oblohu čínské zelí, mrkev, ředkvičky - 1 lžíce olivového oleje - 1 lžíce balzamikového octa

Postup

1. Cizrnu několikrát propláchněte studenou vodou, pak ji zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte namáčet přes noc. Pak vodu slijte, zalijte novou a dejte asi na 60 minut vařit.

2. Mezitím si připravte oblohu. Zeleninu očistěte a zelí nakrouhejte, ředkvičky pokrájejte na malé tenké plátky, mrkev nastrouhejte. Zlehka promíchejte s olivovým olejem a balzamikovým octem.

3. Počkejte, až cizrna trochu vychladne, pak ji dejte do robotu, přidejte česnek, mouku, bylinky a koření a rozmixujte. Nakonec vmíchejte nadrobno nakrájenou cibuli a vejce a podle chuti osolte a opepřete.

4. Rukama tvarujte placičky, které smažte na pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do ubrousku. Podávejte s připravenou zeleninovou oblohou.

reklama
reklama

Komentáře