Cizrnový salát s mrkví

Suroviny:

1 mrkev

1 červená cibule

1–2 svazky ředkviček

1 hrst hladkolisté petržele

200 g cizrny

Zálivka:

3 lžíce olivového oleje

1 lžíce citronové šťávy

sůl

Postup:

Cizrnu namočte den předem do studené vody. Druhý den ji slijte a dejte do hrnce do dostatečného množství vody. Přiveďte ji k varu a pomalu vařte, napřed odkrytou, pak pod pokličkou, přibližně 40 minut doměkka. Před koncem varu osolte.

Hotovou cizrnu slijte a nechte částečně vychladnout. Poté ji promíchejte s mrkví nastrouhanou na nudličky, cibulí nakrájenou na kostičky, ředkvičkami nakrájenými na kolečka a nasekanou petrželkou.

Připravte si citronovou zálivku. Do malé zavařovací skleničky nalijete olej, citronovou šťávu, osolte, uzavřete víčkem a dobře protřepte. Nalijte na salát, promíchejte a nechte nejméně 30 minut odležet, aby se chutě hezky propojily.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden