Můj čas na kafíčko

Co dělat, když vám vlasy padají a nerostou?

Vypadávání vlasů je běžný proces a denně jich může vypadnout 50–100. Vlasy jsou z 90 % množství v růstové fázi, zbytek je ve fázi klidové, která trvá dva až šest týdnů. Poté vlas vypadává. Zbystřete, pokud vám bude každý den dlouhodobě vypadávat 100 až 120 vlasů denně. V tom případě je nutné navštívit dermatologa, zjistit příčinu, nasadit vitamíny a zabránit případnému zhoršení.

Nejvíce padají na podzim

Vlasy více vypadávají v klidové fázi, což se děje hlavně na podzim. V té době jim věnujte zvláštní pozornost, abyste zachránili ty vlasy, které ještě v klidové fázi nejsou. Během sezónního vypadávání je třeba se věnovat vlasům, které ještě nevypadaly a ty vyživit nejen zevnitř, ale i zvenčí, proto je dobré používat šetrné přípravky, které vlasy chrání a hydratují.
Vlasy více vypadávají také v období hormonálních změn, například v době menopauzy. Další příčinou může být stres, špatný životní styl, nedostatek minerálů, alergie na léky, anebo třeba nadměrnému užívání vitaminu A, nebo selenu.

Co s tím? Jak tomu předcházet?

Dobrým pomocníkem pro krásnější a kvalitnější vlasy je vitamin C, D3, E, zinek, železo nebo koenzym Q10. Rychlejší růst vlasů podporuje methionin nebo panthenol, které koupíte v jakékoli lékárně.

Dále se zaměřte na stravu, především na bílkoviny a vápník, tedy ryby, maso, mléčné výrobky a luštěniny. Vlasy je také potřeba hydratovat, proto používejte kondicionéry, balzámy a olejíčky. Pokud se vám ani po třech měsících vlasy nezlepší, navštivte odborníka.

Zkuste mezoterapii

Poslední možností je mezoterapie. Ošetření trvá dvacet minut. Do vlasové pokožky se pomocí mikrojehliček vpravuje roztok pro regeneraci, který nejen, že dokáže zabránit vypadávání vlasů, ale navíc podporuje jejich růst. Roztok obsahuje kyselinu hyaluronovou a přírodní extrakty, které pomáhají vlas vyživit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden