Můj kousek štěstí

Co dělat, když začne bolet kyčel

Bolest v kyčelním kloubu je značně nepříjemná a dokáže výrazně snížit kvalitu života postiženého.  Pokud bolest trvá déle než dva týdny, jde většinou o první příznak artrózy kyčelního kloubu, která může skončit operací, při níž je poškozený kloub vyměněn.

Věk nerozhoduje

Dříve se na artrózu kyčelního kloubu pohlíželo jako na nemoc, která postihuje lidi starší padesáti let. To už ale neplatí. Příčinou onemocnění totiž může být nadměrné zatížení kyčlí. K tomu dochází často u sportovců, například horolezců, tenistů nebo gymnastek. Není tedy nijak překvapivé, že úporná bolest, která neustává ani v noci, přivádí do ordinace i pacienty mladší třiceti let. Jestliže je nemoc odhalena v počátečním stadiu, lze ji stabilizovat vhodným rehabilitačním cvičením a užíváním přípravků, které zlepšují výživu kloubů a působí protizánětlivě. Pokud však dojde k nevratným změnám, může přinést změnu k lepšímu pouze operace.

Osvědčený kolagen

Když začne kyčel nebo kyčle bolet, měli byste si raději zajít k lékaři. Sáhnout můžete také po potravinových doplňcích obsahujících kolagen. Ty vám ostatně, pokud jsou vaše obtíže lehčího charakteru, doporučí i lékař. Jestliže si je budete pořizovat bez porady s lékařem, nechte si poradit alespoň od lékárníka. Kolagenových potravinových doplňků je na trhu celá široká řada, ne všechny jsou kvalitní a rozhodně se na nich nevyplatí šetřit.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden