Moje sladké tajemství

Co dělat, když zarůstají nehty?

Zarůstající nehet dokáže pěkně potrápit. Naštěstí už existují triky, díky nimž budete mít od zarůstání nehtů klid.

Boty, ve kterých chodíte, by měly být kvalitní a samozřejmě pohodlné. V obchodě sáhněte po těch, které netlačí na prsty. Boty jež jsou vyrobené z měkkých tkanin a mají širokou špičku, budou tou nejlepší volbou pro pohodlí vašich prstů a nehtů. Pokud to počasí dovolí, nazujte si sandály.

Vatová výplň pod nehet

Vložte kousek čisté vaty nebo navlhčené bavlny pod nehet na místo, kde nehet zarůstá do kůže. Tak oddělíte nehet od kůže a poskytnete jí trochu úlevy. Nehet si může na podepřenou polohu zvyknout a začne růst nahoru, a nebude tak zarůstat do kůže. Vatu můžete namočit do antiseptického prostředku.

Solná lázeň

Několikrát za den ponořte bolavý prst na 15 minut do teplé vody s přidanou solí. Slaná koupel zmírní bolest a otok v oblasti zarostlého nehtu a zároveň působí antibakteriálně. Po každém namočení nohu pořádně osušte. Kůže bude změklá, a máte tak větší možnost nehet vystříhat a zarůstající část odstranit.

Stříhejte rovně, ne dokulata

Dalším preventivním opatřením je způsob stříhání. Stříhat nehty na nohou je třeba tak, aby volný okraj nehtu přečníval prst, přičemž okraj má být spíš rovný, nikoli kulatý.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden