Můj čas na kafíčko

Co dělat pro půvabný dekolt a hladkou šíji?

Každá žena by chtěla mít krásný krk i s výstřihem. Zvláště když pokožka na šíji i v dekoltu zcela jasně prozradí váš věk. Mladistvé pleti můžete dosáhnout i bez použití drahých přípravků. Stačí změnit vaše každodenní návyky.

Krk a dekolt jsou první místa, kde se objevují vrásky. Je to proto, že je zde velmi jemná pokožka. Poradíme vám, jak se těmto problémům vyhnout.

Zvlhčovat a zvlhčovat

Pokožka má v těchto místech málo mazových žláz i podkožního tuku. Proto se snadno vysuší, ztratí pružnost a není ani dostatečně vyživená. Je třeba ji dostatečně hydratovat, a to nejen zvenčí s pomocí kvalitních krémů, ale i zevnitř. Důležitý je pitný režim. Ideální je obyčejná voda, která má na pokožku nejlepší vliv. Vybírejte si krémy, které jsou pro vás vhodné, a nanášejte jemně, aby se kůže nevytahovala.

Pozor na slunce

Ochranný faktor potřebuje nejen vaše pleť, ale i krk a dekolt. Jemnou kůži není vhodné vystavovat UV záření bez ochrany. Je víc náchylná k spálení a následně k tvorbě vrásek. Proto než ráno vyrazíte ven, vklepejte do pleti šíje a výstřihu hydratační krém, případně sérum či emulzi. Měly by obsahovat zvláčňující a pěstící složky, kyselinu hyaluronovou, kolagen a hlavně UV filtr. Naopak by neměl být těžké, hutné a ani na bázi oleje, aby kůže nepotila. Až se krém vstřebá, naneste na dekolt, obličej i krk opalovací krém. Používejte minimálně prostředek s SPF 15.

Spaní na zádech

Vrásky v dekoltu se nejčastěji dělají během spánku. Když ležíte na boku či na břiše, kůže se městná a krabatí, čímž se prohlubují vrásky. Pokud můžete, snažte se spát většinu noci na zádech, aby byla pokožka vypnutá a vyrovnaná dohladka.

Účinná ledová masáž

Velmi pomáhá masáž ledovými kostkami, která stimuluje proudění krve a dodá pokožce zářivý vzhled. Stejně tak funguje studená sprcha. Očištěnou kůži masírujte krouživými pohyby s pomocí kostky ledu minimálně pět minut, a pak se natřete hydratačním krémem nebo přírodním olejem. Pokuste si na masáž vyhradit čas alespoň jednou do týdne.

Parfém vysušuje kůži

Dekoltu ovšem nesvědčí nanášení parfému. Většinou totiž obsahují alkohol, který pokožku vysušuje a zvyšuje tím její citlivost. Když se to spojí ještě se slunečními paprsky, mohou některé produkty dokonce vyvolat zčervenání kůže. Vůně proto nanášejte spíše na vnitřní stranu zápěstí.

Pomůže med i okurka

Až si budete dávat masku na obličej, vzpomeňte si také na váš výstřih a krk. Na trhu je řada přípravků určených pro zpevnění a hydrataci této oblasti, ale vystačíte i s tím, co máte doma.
Na hruď můžete nanést med s trochou tvarohu a vaječným žloutkem nebo nerozšlehaný vaječný bílek. Použít lze i nastrouhanou okurku s bílým jogurtem a kapkou olivového oleje. Po 20 minutách masku smyjte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden