Můj čas na kafíčko

Co děláte špatně v péči o pleť?

Skoncujte jednou provždy se špatnými návyky a vaše pleť přestane trpět!

Ruku na srdce! Každá občas děláme věci, které našemu tělu nesvědčí! A projevuje se to také na naší pleti. Pokud chcete, abyste vypadala zdravě, budete muset skoncovat s některými zlozvyky. Poradíme vám, čeho se pro vaši krásu vyvarovat!

Pokušení číhají na každém kroku! Pro krásu je ale potřeba něco obětovat! Poradíme vám, kde byste měla nejlépe začít, abyste změnu na vaší pleti pocítila co nejdříve. Co vám opravdu škodí a je potřeba s tím okamžitě skoncovat?

Na oční okolí jen speciální krém!

1. Nebezpečné sluneční paprsky

Nejlepší ochranou před slunečním zářením je mazání pokožky ochrannými krémy. A to alespoň faktorem 30 a více. Pleť bude tak méně vrásčitá a bez ošklivých tmavých skvrn. Na obličej stačí asi jedna polévková lžíce krátce před tím, než odejdete z domu. Při delším pobytu na slunci se namažte celá a to každé dvě hodiny. Solární opalování není už vůbec zdravé a někteří odborníci ho nejenže nedoporučují, ale přímo před ním varují.

2. Kouření a příliš alkoholu

O důvod navíc, proč s tím přestat. Čím déle a více budete kouřit a pít, tím budou vaše vrásky v obličeji hlubší. Kouření a alkohol jdou většinou ruku v ruce také s ponocováním. Ani to samozřejmě vaší pleti nijak zvlášť neprospívá. Nikdo neříká, že si nemůžete dát čas od času skleničku, ale víc jak jeden drink denně způsobuje povadlost kůže.

3. Dlouhé telefonování

Tenhle zlozvyk vás možná trochu zaskočí. Ale v dnešní době moderních technologií se není čemu divit. Pokud přikládáte mobilní telefon k obličeji příliš často a na dlouhou dobu, může se vám okolní kůže podráždit a zarudnout. Měla byste proto vymyslet nějakou lepší variantu pro klábosení se svými nejbližšími.

4. Krk, hrudník a okolí očí

Ženy při péči o pleť dělají často tu chybu, že se starají jenom o svůj obličej. Tedy počínaje čelem a konče bradou. Ale to nestačí! Váš krk a dekolt také touží po vaší pozornosti. Proto byste měla dostatečně hydratovat i tato místa. Velmi specifickým místem pro péči je pak okolí očí. Tam je totiž pokožka velmi slabá a jemná a je jí proto potřeba věnovat speciální péči.

5. Špatná kombinace produktů

Ne všechny kosmetické výrobky se dají skloubit dohromady, i když jsou všechny zdraví prospěšné. Obecně platí, že byste měla pleť maximálně čistit a to buď micelární vodou nebo odličovacím mlékem. Na vrásky použijte krém s kyselinou hyaluronovou. Nikdy však příliš nevrstvěte výrobky na sebe, ale spíše si je rozdělte do jiných částí dne.

6. Moc silný peeling

Ne, že by byl peeling pokožky špatný, ale je potřeba dodržovat určitá pravidla, aby se pleť nepoškodila. Doporučuje se používat jemnější peeling a to maximálně třikrát týdně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden