Moje šťastná hvězda

Co dokáže obyčejná salátová okurka

Jestli chcete shodit pár kilo, salátová okurka vám k tomu snadno dopomůže. Zařaďte ji alespoň jednou denně do svého jídelníčku. Okurka totiž obsahuje kyselinu tartronovou, která tělu zabraňuje v přeměně škrobů na tuky.

Pleť bude vypadat zdravěji

Obsahuje i vitamin E, který zase chrání buňky před volnými radikály, a tak po ní zůstává pleť mladistvá a rozjasněná. Nejúčinnější je okurková maska. Stačí ji nakrájet na plátky a přiložit na dvacet minut na obličej.Nebo ji rozmixujte s plnotučným tvarohem, naneste na obličej a dekolt a nechte působit deset minut.

Dopřejte vlasům oživující kúru

Toužíte po silných a lesklých vlasech? V odšťavňovači si vymačkejte šťávu z jedné okurky, umyjte si vlasy, tak jak jste zvyklá, a pak do nich vymačkanou šťávu vetřete.Nechte deset minut působit a pak vlasy opláchněte vlažnou vodou.

Osvěžte se

Cítíte se po náročném dni unavená a potřebujete dodat energii? Napusťte si vanu plnou teplé vody a nakrájejte na plátky jednu až dvě okurky. Budete se cítit, jako byste se právě probudila.

Bojíte se zápachu z úst?

Zapomněla jste si vyčistit zuby, máte důležitou schůzku a bojíte se, že vám bude cítit z úst? Dejte si na jazyk plátek okurky a přitlačte ho na půl minuty k hornímu patru.Okurka obsahuje i antioxidanty, které pomáhají neutralizovat bakterie způsobující zápach.

Bez celulitidy

Trápí vás drobná celulitida? Nakrájejte okurku na silnější plátky a pomalými krouživými pohyby si ji vmasírovávejte na potřebná místa.Nastartuje vám krevní oběh, díky čemuž se rychleji odstraní toxiny přichycené na tukových buňkách. Provádějte aspoň jednou týdně.

Zatočte s cukrovkou

Okurka obsahuje hormon, jenž vaše tělo potřebuje k tomu, aby přirozeně tvořilo inzulin.Zároveň má tato zelenina glykemický index nula, proto ji můžete bez obav konzumovat každý den. Okurku přidávejte do salátů anebo si připravte osvěžující okurkovou polévku. Stačí zeleninu rozmixovat, přidat hrst kopru, klidně mraženého, dva stroužky prolisovaného česneku, kilogram bílého jogurtu a dvě lžíce olivového oleje. Podle potřeby dochuťte pepřem a solí.

Na spáleniny

Opařila jste se, nebo jste se spálila o plotnu či troubu? Zchlaďte pokožku studenou vodou a následně si na ni přiložte plátky okurky..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden