Moje chvilka pohody

Co je mozková mlha

Touto mlhou trpí mnoho z nás. Jedná se o stav, při kterém se cítíme malátní a otupělí.

Mozková mlha je stav, během kterého pociťujete malátnost a otupělost, zhoršuje se vaše paměť, dělá vám problém se soustředit a celkově jste podráždění a zpomalení. Tento stav ještě může doprovázet nepříjemný tlak v oblasti zátylku.

Jak se jí zbavit

Už jen z popisu je každému zřejmé, že mozková mlha není nic, v čem bychom chtěli dobrovolně setrvávat nebo čemu bychom se chtěli vědomě vystavovat. Proto pro vás máme několik tipů, díky kterým se dá mozkové mlze předcházet a celkově oživit mysl.

Především se snažte se vyhnout stresu. Je jasné, že nestresovat se v současné době, kdy toho máte každý na svých bedrech tolik, že kolikrát ani nevíte, co udělat dříve, může být nadlidský úkol. Přesto je právě nadměrné množství stresu jedním z důvodů, proč vás může postihnout mozková mlha.

Ve svém vlastním zájmu se proto snažte stresovat jen minimálně. Zařaďte do svého života relaxaci, najděte si koníčky, které vás baví a odreagujete se pi nich.

Dopřejte si hodně spánku

Není přitom vůbec nutné přehnaně vyspávat, klidně až 10 hodin. To dokonce pro zdraví člověka není vůbec zdravé. Obecně se doporučuje 7-8 hodin kvalitního spánku, což je číslo, kterého byste se měli snažit držet a takto dlouhý spánek si naordinovat ideálně každý den.

Naučte se své běžné „zklidňující“ rituály před spaním, abyste dobře usínali. S tím souvisí i další tip, jak se zbavit mozkové mlhy. Vyhněte se před spaním Internetu a dalším technickým vymoženostem.

Odpočiňte si od techniky

Sociální sítě sice patří k našemu současnému životnímu stylu, měli byste ale vědět, že pokud jste tzv. online, váš mozek se neustále něčím zaměstnává, dostává pořád nové a nové podněty, takže se nelze čemu divit, že jakmile se doslova přehltí informacemi, začne je nějakým způsobem zpracovávat.

Mozek je přetížený a jeho činnost se zpomalí. Nechte ho odpočívat. Vypněte a jděte třeba na procházku do lesa. Nepřemýšlejte, nedumejte nad malichernostmi a nechte na sebe působit, klid, krásnou přírodu a pohodu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden