Můj čas na kafíčko

Co na vás prozradí vaše barva?

Nosíte ráda oblečení určité barvy a vlastně vůbec nevíte proč? Každá z barev na vás působí určitou vibrací, na kterou pak reaguje vaše duše. Přitahuje vás, uklidňuje, a tak ji máte na sobě nejraději. Co o vás řekne vaše nejoblíbenější barva.

Žlutá - Moudrost

Barva slunce povzbuzuje, zlepšuje náladu a je symbolem moudrosti. Milují ji chytří a zábavní lidé, kteří se nebojí ukázat, jací doopravdy jsou. Podporuje myšlení a oživuje paměť. Působí povzbudivě, hřeje a zlepšuje paměť. Odmítání žluté barvy pramení z pocitu ukřivdění a strachu z otevřené komunikace a pohrdání okolím.

Zelená - Harmonie

Je barvou přírody, rovnováhy a naděje. Žádná jiná barva neumí tak harmonizovat jako právě zelená. Ideální je, když potřebujete načerpat sílu a zregenerovat tělo. Pomáhá se zklidnit cholerickým lidem, zvyšuje schopnost soustředění. Její milovníci jsou srdeční, rádi pomáhají a rozdávají lásku. Odmítají ji lidé, kteří neumí krotit svůj hněv.

Červená - Vášeň

Ohnivá jasná barva symbolizuje životní sílu, energii a dodává odvahu. Zvyšuje sex-appeal a ženy ji nosí, když chtějí přivábit muže. Její milovníci jsou srdeční, upřímní, ale také hodně tvrdohlaví. Jasně červená aktivuje vůli, výkonnost, cihlová barva uklidňuje a bordó působí vznešeně. Její odmítání znamená nepřijetí svých vášní a pudů.

Oranžová - Radost

Symbol optimismu, odvahy a radosti ze života. Pomáhá proti smutkům, rozladěnosti a omezuje citové výbuchy. Má v sobě smyslnost, erotiku spojenou se silnými city a touhami. Probouzí zvědavost a chuť experimentovat. Milují ji extroverti, kteří jsou rádi středem pozornosti. Odmítají ji lidé bez sebevědomí.

Růžová - Láska

Léčí zlomené srdce, probouzí ve vás soucit a něžné city. Symbolizuje naivitu a lásku bez pudové smyslnosti. Silná obliba růžové znamená potřebu ochrany a lásky. Pokud zbožňujete růžovou, jste plná emocí, jste velmi citlivá, vřelá, máte otevřené srdce a toužíte po romantice. Pokud ji odmítáte, bojíte se přiznat si strach z odmítnutí a ze zklamání.

Tyrkysová - Sebevědomí

Je barvou laguny a podporuje spontánnost a fantazii. Spojuje v sobě modrou a zelenou, takže posiluje jak tělo, tak i duši. Pomáhá k urovnání myšlenek, důvěře k okolí a k vnitřní meditaci. Dodává pocit sebevědomí, podporuje chuť do života a touhu poznat, co je ve vašem životě to nejdůležitější. Odmítají ji lidé, kteří se neradi noří do svého nitra.

Modrá - Vyrovnanost

Barva nekonečného nebe a moře umí uklidnit a uvolnit od stresu a napětí. Symbolizuje vnitřní mír a klid. Její nositelé jsou citliví, věrní, mají velkou intuici a schopnost empatie. Milují pořádek, řád a snadno se dokážou přizpůsobit změnám. Odmítání modré může poukazovat na duševní osamělost, či zklamání ze vztahu.

Fialová - Intuice

Mystická barva je symbolem spirituality a duchovna. Pomáhá otevřít mysl a naladit se na vlastní intuici. Lidé, kteří k ní tíhnou, jsou vyrovnaní, oduševnělí, trpěliví ve snášení útrap na cestě za svými sny. Odstín bledě fialové - Lila symbolizuje obětavost a hluboké city. Odmítání fialové poukazuje na velkou náladovost.

Hnědá - Bezpečí

Hnědá je barva země, a takoví jsou i její nositelé. Seriózní, trpěliví, drží se pevně nohama na zemi a jsou pro ně důležité materiální jistoty. Světle hnědou mají rádi dobrosrdeční lidé, kteří druhým rádi pomáhají, ale i snadno přizpůsobiví jedinci. Ti, kteří ji odmítají, nesnášejí závazky, a mají snahu se z nich osvobodit.

Bílá - Nevinnost

Je symbolem čistoty. Zvětšuje opticky prostor a pomáhá přemýšlet. Přitahuje nás v krizových obdobích a vyjadřuje touhu po novém začátku. Vyhledávají ji ti, kteří chtějí mít život dokonalý, harmonický a nesnáší nedokonalosti. Odmítání bílé poukazuje na vnitřní prázdnotu, prožívané úzkosti či nepřijetí sama sebe.

Černá - Tajemství

Barva introvertů a těch, kteří chtějí být neproniknutelní. Milovníci černé mají velmi citlivou duši, kterou láká tajemno, mystika, a velká dramata. Černá barva vám pomáhá zůstat v klidu, i když to kolem vře a bouří. Přehnaná záliba v černé je znakem smutku, strachu z lidí a touhy se před nimi někam ukrýt. Černou odmítají ti, kdo si nechtějí přiznat realitu.

Šedá - Opatrnost

Typická barva stínů vznikla ze směsi světla a temnoty. Vyjadřuje očekávání, naději, a mají ji v oblibě lidé opatrní a nejistí, s nedostatkem sebevědomí, kteří se bojí se projevit a prosadit. Kritika je pro ně ohrožující, a tak se v šedé barvě snaží uniknout realitě. Odmítání šedé pramení v zakořeněném strachu ze selhání.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden