Moje sladké tajemství

Co o vás prozrazuje váš palec?

Jste lidé činu?

Pokud někdy budete studovat palec nějakého člověka, nepřímo tím budete zkoumat i sílu jeho vůle a schopnost ovládat sebe i okolnosti. Podle prastaré chiromantie, tedy metody věštění z rukou, má ten, kdo má palec větší a pevnější, i větší schopnost mít svůj život dokonale pod kontrolou.

Naopak člověk se slabým palcem je prý sám k sobě shovívavý a spíše si nechá všechny nejlepší příležitost vyklouznout z rukou.

Na velikosti záleží

Palec můžete brát i jako jasný ukazatel pevnosti charakteru. Umožňuje držet kurz, který si člověk sám stanovil. Velký a pevný palec je jako nasměrované kormidlo, které člověka řídí směrem k cíli nebo přání, a je jedno, zda jde o držení diety nebo snahu naučit se španělsky.

Poskytuje dostatečné rezervy sebekázně, vytrvalosti a sebeovládání. Malý a ohebný palec zase silně ovlivňuje proudy, větry nebo přílivy či odlivy života.

Znamená méně vytrvalosti a menší schopnost vydržet u činnosti, když se situace vyvíjí nepříznivě. Rady ostatních mohou takového člověka snadněji vychýlit ze správného směru. Zkontrolujte tuhost V mnoha ohledech je tato vlastnost palce nejdůležitější, protože vám odhalí, jak silně daná osoba používá vůli.

Bez ohledu na délku platí, že je-li kloub volný, dotyčný nevyužívá sílu vůle dostatečně. Tuhost zkontrolujete tak, že dáte svůj palec pod spodní kloub zkoumaného palce a prsty ho zatlačíte dolů směrem k zápěstí.

Tuhý palec se po zatlačení sotva prohne, zatímco ohebný můžete stáhnout skoro až k zápěstí. Běžný palec se pohne o dva až pět centimetrů. Člověk s tuhým palcem udržuje podněty pevně pod kontrolou. Mívají ho většinou dominantní osoby a ti, kterým nevadí jít namáhavou cestou za svými cíli.

Naopak lidé s ohebným palcem jednají často spontánně, snadno se rozruší a začnou nudit. V mnoha případech ho mají lidé otevření a velmi přátelští. Na co můžete narazit Občas uvidíte i palec, který vypadá jakoby zakrněle, je tupý, hrubý a má širokou a skrčenou špičku.

Takový případ poukazuje na jakousi prapůvodní, základní energii takového člověka. Tito lidé obvykle vládnou překvapující silou a pro svoje vášně potřebují přímé fyzické vybití. Obrazce na palci Uděláte-li si otisk svého palce, můžete na něm objevit i několik znamení najednou.

Například závit na palci svědčí o touze ukázat nezávislost. Nebuďte proto překvapeni, jestliže má váš partner tento vzor a bude chtít jít sám na večírek. Neznamená to, že vás nemiluje, jen prostě chce, aby ostatní viděli, že je nezávislý. Člověk s jednoduchým obloukem na palci zase bude šťastný, když stráví celý večer výklady o plánovaném zvětšení kuchyně, zatímco jeho protějšek se složeným vzorem na palci bude zoufale chtít zjistit, co má po zbytek svého života dělat.

Obecně však pro partnerství platí, že rozdílné vzory na palcích přinášejí méně obtíží než rozdíly například v případě jiných prstů, třeba ukazováčků.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden