Můj čas na kafíčko

Co pomůže bolavým dásním?

Trápí vás bolavé dásně, které vám brání v běžných denních radostech? Nenechte se bolestí zahnat do kouta! Příroda má v zásobě spoustu triků, jak zatočit se zánětem i palčivou bolestí.

Léčivá aloe vera

Snad nejlepší tip je aloe vera! Šťáva z rozříznutého listu v sobě má neskutečné množství blahodárných živin, které zatočí s drobnými poraněními či případnými nečistotami, které se v rankách stačily usadit. Do malé misky vymačkejte šťávu z aloe. Postačí vám takové množství, abyste ho mohli nanést na vatový tampón. Poté čistou gázou potírejte citlivé dásně. Opakujte minimálně třikrát denně a uvidíte, že za pár dnů bude po problémech.

Bezová dezinfekce

Podobný účinek má také černý bez! Stačí zalít hrst květů horkou vodou a nechat stát alespoň půl hodiny. Potom přeceďte a můžete začít kloktat či ústní dutinu vymývat. Bez působí jako přírodní dezinfekce i jemné sedativum. Takže nejen zklidní bolavé dásně, ale zároveň uleví od bolesti.

Zázračná divizna

Úžasná je rovněž i divizna velkokvětá. Tato bylina s velkolepým názvem zmírňuje otoky, zastavuje krvácení, zmírňuje bolest a je další z řady přírodních antibiotik. Pokud vás tedy trápí zánět v ústní dutině či paradentóza, určitě si připravte nálev, kdy stačí zalít horkou vodou dvě lžíce této čerstvé či sušené bylinky! Nechte alespoň dvacet minut v klidu a přeceďte přes tenké pláténko. Kloktejte vždy ráno po probuzení a večer před spaním. Zbaví vás nepříjemných pocitů v ústech a pomůže vyléčit případný zánět.

Na zánět kůra z dubu

V neposlední řadě můžete sáhnout také po dubové kůře. Obsahuje vysoký podíl tříslovin a má protizánětlivé účinky! Zmírňuje dopady paradentózy a zároveň si poradí se záněty v ústech. Zalijte alespoň dvě polévkové lžíce půl litrem horké vody a nechte louhovat. Pravidelně přilévejte horkou vodu, protože dubová kůra natahuje tekutiny. Po půl hodině sceďte a minimálně třikrát denně kloktejte.

Čaj vás zbaví bolesti

Při zánětu v dutině ústní se doporučuje kloktat či pít bylinkové čaje, kdy nejúčinnější je zklidňující heřmánek či šalvěj. Nic nepokazíte ani popíjením kvalitního zeleného čaje, který obsahuje spoustu antioxidantů a dalších minerálů, jež mají protizánětlivé účinky!.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden