Můj čas na kafíčko

Co pomůže proti řídnutí kostí?

V medicíně Dálného východu je tisíce let používán všelék zlaté barvy. Jde o kurkumu, která je i významnou prevencí osteoporózy a řídnutí kostí.

Vzpruha pro kosti

Vědecký pokus odhalil, že kurkuma pomáhá obnovit kostní dřeň velmi významně u starších osob, které řídnutí kostí ohrožuje nejvíce. Vědci z Janova podávali seniorům po dobu šesti měsíců preparát z kurkumy.

Po skončení léčby zjistili, že ve srovnání se skupinou užívající placebo se u nich zvýšila hustota kostí o osm procent, což je velmi významné a může to být prevencí komplikovaných zlomenin v seniorském věku.

Kurkuma k mlsání

Můžete si koupit pilulky s jejím extraktem, ale také si vyrobit i kurkumové bonbóny. Připravte si: 2 šálky vody, 1 lžíci mleté ​​kurkumy, 3 lžíce medu, 2 lžíce kokosového oleje, 4 lžíce želatiny v prášku. V hrnci smíchejte vodu, kurkumu, med i olej a vše povařte 5 minut.

Doslaďte medem dle chuti. Odstraňte z tepla a metličkou vmíchejte želatinový prášek, dokud se nerozpustí. Nalijte na plech vyložený pečicím papírem a nechce ztuhnout. Ztuhlé želé pak nakrájejte na kostky a skladujte v uzavřené nádobě v lednici, kde vydrží až 2 týdny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden