Můj kousek štěstí

Co s červenými žilkami a červenáním?

Nepříjemné projevy, jako je časté začervenání a výskyt rozšířených žilek zejména v obličeji, dokáže pěkně potrápit. Dá se ale upravit. 

Proč vznikají?

Vznik červených žilek je obvykle důsledek snížené elasticity žilní stěny. Žilky pak ztrácejí pružnost a dochází k rozšíření tenkých kapilár, které jsou pod kůží viditelné a kromě častého "zarudnutí" mohou vytvářet i trvalé nepěkné útvary. Sklon ke tvorbě červených žilek může být daný dědičností, vliv na něj mají i hormonální změny, kouření, alkohol, užívání některých léků, přechody z tepla do zimy a naopak, zhoršovat stav může i přílišné vystavování se slunci nebo nevhodně zvolená kosmetika.

Co pleti prospěje?

O takovou pleť je potřeba speciálně pečovat, a pokud možno se vyhýbat situacím, které způsobují roztahování a stahování žilek, jako například i chození do sauny. Používat byste měli speciální dermokosmetiku, kterou seženete v lékárnách a dodržovat dostatečný pitný režim. vyzkoušet můžete i potraviny, které obsahují rutin, jako je například pohanka, broskev nebo chřest. V krajních případech lze žilky odstranit, nebo alespoň zmírnit laserem v kosmetických salonech nebo kožních ordinacích.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden