Moje šťastná hvězda

Co s plísní na nohou?

Bohužel mnohé lidi trápí plíseň na nohou, která je nepříjemným onemocněním. A je třeba ho léčit. Co dělat v případě, že vás trápí a chcete se jí nadobro zbavit? KDE SE BERE Plíseň vzniká především, když se nohy zapaří v uzavřené obuvi, přenést se může v prostředí plaveckého bazénu, ale i sauny.

Dejte si proto pozor a noste na tato místa pantofle a nechoďte bez bot. Pokaždé se také při odchodu důkladně omyjte a chodidla vysušte. Nestrkejte je zpět do bot mokrá. Jinak se opět zapaří a dáte tak plísni zelenou.

KDYŽ UŽ JI CHYTÍTE

Pokud trpíte na plíseň na nohou, dbejte na to, aby ve vašich botách nikdo nechodil a nemohl plíseň chytnout. Snažte se dodržovat dostatečnou hygienu, měňte si ponožky a boty vystříkávejte speciálními prostředky.

Po umytí na nohy naneste krém určený na plíseň nohou a nechte vstřebat. Aplikujte ho vždy pravidelně, aby mohl co nejlépe účinkovat.

ZKUSTE JEJÍ LÉČBU BYLINKAMI

Pokud jste zastánci přírodní léčby, můžete zkusit do horké lázně pro vaše nohy dát několik kapek tea tree oleje. Svůj jídelníček doplňte o ovoce s dostatečným množstvím vitaminu C a pijte bylinné čaje – například kopřivový či mátový.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden