Můj kousek štěstí

Co s rozšířenými žilkami

Co s rozšířenými žilkami

Kůží prosvítající červené nebo nafialovělé žilky na tváři nepůsobí moc esteticky a údajně trápí každou druhou ženu! Při jejich vzniku hraje jistou roli dědičnost, ale i vnější prostředí, například slunce, hormonální změny, některé léky i nezdravý životní styl.

Jsou důsledkem snížené kvality elastických vláken žilní stěny, která postupně ztrácejí pružnost. Žilky pak zůstávají rozšířené a jsou stále víc vidět. Objevují se nejen na tvářích a nose, ale někdy i na krku a dekoltu.

Jak se o ně starat, aby byly co nejméně viditelné a nezhoršovaly se? Co nedělat Vyhněte se tomu, co výraznost žilek zhoršuje – tedy kouření, alkohol, horké nápoje, pikantní pokrmy, přílišné opalování a někdy hormonální antikoncepce.

Jestliže máte citlivou pleť, nepoužívejte kosmetické prokrvující masky a napařovací zábaly, nehodí se pro ni ani chemický peeling. Nedávejte si příliš horké koupele, odpusťte si saunu a solárium. Vznik žilek provokují i ledové kostky nebo přechlazené lžičky používané na zmírnění váčků pod očima.

Co dělat Pár prvních žilek můžete zamaskovat, pomocí krémového krycího nebo pudrovo-krémového make-upu. Zvolte takový odstín, který odpovídá barvě vaší pleti na světlých částech obličeje. Do místa s žilkami ho jemně vklepejte, neroztírejte.

Docela dobře také fungují speciální zelené korektory nebo zelený make-up, přes který pak nanesete krycí make-up v barvě vaší pleti a pudrovou tvářenku. Zelená totiž umí červená místa na pokožce celkem neutralizovat a tím je udělat méně viditelnými.

Je-li jich ale víc a zhoršují se, navštivte dermatologa. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden