Můj čas na kafíčko

Co se stane, když přestanete pít kávu?

Přemýšlela jste nad tím, že kávu nahradíte něčím bezkofeinovým, nebo snad čajem? A víte, co všechno se může stát, když ji skutečně přestane pít? Možná se budete divit!  

Přestanete do sebe dostávat antioxidanty

Káva, stejně jako černý čaj, obsahuje obrovské množství antioxidantů, které bojují se škodlivými volnými radikály a chrání vás před kardiovaskulárním onemocněním. Pokud se tedy rozhodnete, že přestanete pít kávu, nahraďte ji dostatečným množstvím ovoce a zeleniny. Navíc káva, jak je známo, zpomaluje stárnutí, tudíž pokud vyloučíte antioxidanty úplně, budete brzy vypadat mnohem starší!

Se stresem si hlavu lámat nebudete

Díky kofeinu se vám zvýší krevní tlak a nastřelí vám adrenalin do žil. Jakmile kávu vypustíte, budete klidnější a uvolněnější.

Čeká vás lepší a hlubší spánek

Trpíte nespavostí? Pak se kávy jednoznačně zbavte. Káva vám přes den sice dodá energii, ale jen na chvilku. Jakmile přestane účinkovat, budete mnohem unavenější.

Možná zhubnete

Jste zvyklá pít kávu s mlékem a cukrem? Pak je jasné, že jejím odbouráním nejspíš nějaké to kilo shodíte. A možná také ztloustnete… Káva potlačuje chuť k jídlu a navíc zrychluje metabolismus. Když pijete například filtrovanou kávu bez mléka, sice po ní hned nezhubnete, zato urychlíte spalování tuků při cvičení. A pokud se kávy zcela vzdáte, o tuto výhodu přijdete.

Pohoda? Tu nečekejte.

Nedáte bez kofeinu ani ránu? Prvních pár dní bez něj nejspíš nebudete ve své kůži. Možná vás bude bolet hlava, budete často střídat nálady a únava vás také nemine. Po deseti dnech ale budete mít konečně klid.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden