Můj čas na kafíčko

Co umí kurkuma?

Tohle žluté koření je silně aromatické a není jen chutnou nezbytností pro přípravu indické kuchyně. Je zázrakem i v oblasti přírodní medicíny.

Kurkumin je lék

Koření z kurkumy obsahuje látku kurkumin, která má silné protizánětlivé a detoxikační účinky. Její časté užívání tak může zmírnit, nebo i odstranit zánětlivé procesy v těle. Odborníci doporučují používat čerstvou kurkumu, která je aromatičtější.

Platí na cukrovku

Časté užívání kurkumy zabraňuje vzniku cukrovky 2. typu. Pokud takové onemocnění v rodině už máte, může postihnout také vás. Zkuste jako prevenci tzv.zlaté mléko, což je svařené mléko s nastrouhanou kurkumou, které můžete dochutit medem.

Nižší rizika nádoru

Na základě výzkumů bylo zjištěno, že v zemích, kde se kurkuma konzumuje ve větší míře, je mnohem méně nádorových onemocnění. Kurkumin může sloužit jako významná složka při léčbě rakoviny, dokáže dokonce zabránit jejímu propuknutí.

Vytěsní také úzkost

Kurkuma může pomoci i s prvními příznaky menopauzy stejně jako s bolestivou menstruací. Pravidelné užívání kurkumy má vliv také na psychiku. Zmírňuje deprese a stavy úzkosti. Mimo to je ředidlem krve, je tedy vhodná i pro ty, jimž hrozí srdeční onemocnění.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden