Moje sladké tajemství

Co vaší kráse nejvíc škodí?

To, že vaši pokožku dostatečně hydratujete a dopřáváte jí odpočinek ještě neznamená, že bude vypadat vždy skvěle. Je tu totiž spousta dalších prohřešků, které na ni působí. Záleží, co přes den jíte, jakou kosmetiku používáte i jestli se řídíte těmi správnými postupy v péči o pleť.

Dáme vám pár rad, čemu se zaručeně vyhnout! Dvojitá káva je minulostí! Kapučíno či latté je přímo smrtelnou kombinací pro vaši pokožku. Káva je sama o sobě totiž močopudná, a tudíž dehydratuje celý organismus.

Pleť pak má sama o sobě jen velmi málo hydratace. Mléko má naopak za následek časté vyrážky pokožky. Pokud trváte na nějakém životabudiči, vyzkoušejte místo pěti káv během dne třeba zelený čaj nebo jeho zdravější variantu v podobě lahodného práškového čaje matcha tea.

Pleť vám poděkuje!

Nepoužívejte prošlou kosmetiku Šetříte si doma na poličce kvalitní krém už roky a říkáte si, že je škoda ho používat každý den? Může se vám lehko stát, že ho budete tak dlouho přehlížet, až mu dojte datum spotřeby a stane se pro vaši pleť velmi nebezpečným.

Takovou kosmetiku je potřeba vyhodit a v žádném případě se jí nesnažit rychle spotřebovat. NE pobytu v zakouřých místech Ráda si odpoledne nebo večer zajdete s přáteli do restaurace či kavárny, kde je stále ještě povolené kouření? I takové prostředí vaší pleti může velmi uškodit. Radši se seberte a běžte k jednomu z přátel nebo dejte přednost čistě nekuřáckým hospodám. Bavit se jistě dokážete dobře i tam.

Zapomeňte na obrušování tváří! Jste zvyklá si čas od času obrušovat tváře v domnění, že se tím pokožka lépe prokrví a navíc se zbavíte nadbytečné odlupující se kůže? Omyl! Takové zacházení je krajně nevhodné.

Jemný peeling je samozřejmě v pořádku, protože dovoluje kůži otevřít póry a lépe dýchat, ale nic se nemá přehánět. Přílišné drhnutí totiž způsobí zarudnutí pokožky a dokonce předčasné stárnutí kůže. Proto se do obrušování nepouštějte častěji než jednou či dvakrát týdně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden