Můj čas na kafíčko

Co vše riskuje, aby se cítil stále mlád?

Fanoušci neodolatelného představitele princů se čím dál častěji ptají, proč jejich idol, herec Jan Čenský (59), v poslední době tolik riskuje. Odpověď je jasná. Miluje adrenalin!

Herec vždy miloval sport a nechybělo mnoho a Čenský mohl být profesionálním sportovcem. Česká filmografie by tak utrpěla velkou ztrátu. Kdysi dokonce běhal na vrcholové úrovni.

Proč skončil s tím, co ho tak bavilo?

„Moje profesorka paní Adamová (†87) se mě jednou ptala, jak to mám s tím běháním, a já jí řekl, že dobře, že jsem druhý v republice. Na to jsem dostal odpověď: ,Když nejsi první, tak se na to vy…‘ A já se závoděním po čase opravdu skončil,“ popisuje zlomový okamžik se smíchem.

„Miluji kolo, lyže, snowboard a surf,“ vyjmenovává herec s tím, že sport je součástí jeho života. V poslední době ale jeho vášeň nekončí vždy dobře.

Jan Čenský v Ordinaci v růžové zahradě.

Přeletěl přes řídítka a tvrdě přistál

Naposledy trpěl tři měsíce v bolestech poté, co se ošklivě poranil na kole. „Kamarád mi řekl, abych otestoval jeho kolo. Tak jsem to udělal pořádně. Ve čtyřicítce jsem přepadl přes řídítka a rozbil jsem se,“ přiznal Čenský. „Rozbil jsem si hubu tak, že jsem se dával tři měsíce dohromady,“ přiznává a vypočítává veškerá svá zranění.

„Mám posunutou klíční kost, utržené ucho. Měl jsem zlomenou ruku, tři žebra a nohu. Ještě nejsem úplně fit, ale není to na mně moc poznat,“ líčí seriálový David Suchý z Ordinace. „Byl jsem sám překvapený, jak dlouho jsem se dával do kupy. Nevím, jestli jste měli někdy zlomená žebra, ale to se spát moc nedá. Docela to bolí,“ doplnil oblíbený herec, který vzhledem k věku příliš riskuje.

Manželku uklidnil velkou pojistkou

Je evidentní, že herec si nechce přiznat, že i on stárne a síly mu, ať chce, nebo ne, ubývají. Možná se jen bojí ztráty obdivu u žen. O svoji atraktivitu pro něžné pohlaví se ale rozhodně bát nemusí! Muži oplývající šarmem jako on se pozornosti žen nezbaví až do smrti.

Spíš jde o to, aby jim měl ještě co nabídnout. Po takto náročných sportovních aktivitách musí být tak vyčerpaný, že už mu na nějaké zálety nemůže zbýt ani síla. Možná i proto ho v nich jeho manželka Dana, která už pár hercových úletů přestála, tolik podporuje.

Nebo to je proto, že má Čenský mimořádně výhodnou pojistku? Ten na toto téma totiž rád vtipkuje a na otázku, jak na jeho kaskadérské aktivity reaguje jeho žena Dana, jen pokrčil rameny: „Neřeší to. Ví, že mám dobrou pojistku, ale musí se najít tělo!“

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden