Moje šťastná hvězda

Co zabírá na křečové žíly

Také trpíte pocitem těžkých nohou? Svědí vás, pálí, a když se do vystouplé žíly uhodíte, dělají se vám z bolesti před očima hvězdičky? Máme pro vás pár tipů na to, jak si s křečovými žilami poradit, abyste o nich vůbec nevěděli.

Naše babičky a  prababičky si vždycky se vším dokázaly poradit. Proto také vsaďte na osvědčené rady a inspirujte se několika tipy, jak se zbavit bolesti způsobené křečovými žilami.

Střídejte studenou a teplou vodu

Každý den, nejlépe ráno, si dopřejte koupel nohou, kdy na křečové žíly budete minutu pouštět studenou a minutu teplou vodu. Opakujte několikrát za sebou. Skončit byste měli studenou vodou. Taková sprcha zlepšuje krevní tlak i krevní oběh. A zároveň vás otužuje, čímž si posilujete imunitu.

Mějte nohy ve vyvýšené poloze

Máte-li možnost, dejte si nohy do vyvýšené polohy, zejména při spánku. Měly by být výše než vaše srdce. Zajistí vám to lepší cirkulaci krve. Pokud vás nohy bolí přes den a zrovna si nemůžete ulevit tím, že si nohy položíte třeba na stůl či židli, stačí, když si párkrát procvičíte krouživým pohybem kotníky a chodidla.

Úleva se dostaví téměř okamžitě. Jste-li v  práci, snažte se toto cvičení provádět pár minut každou půl hodinu či hodinu. Nohám se výrazně uleví a večer nebudou tak těžké.

Nedávejte si nohu přes nohu

To je to nejhorší, co svým končetinám můžete udělat. Nejen z hlediska křečových žil, ale také kyčlí a sedacích nervů. Většina potíží totiž pochází právě ze špatného sezení nebo stání.

Co zařadit do jídelníčku?

Lněný, dýňový a pupalkový olej obsahuje omega 3 a omega 9 nenasycené mastné kyseliny, které mají příznivý dopad na žilní systém. Rovněž se doporučuje konzumace pohanky a čerstvého ovoce a zeleniny, která je bohatá na vlákninu. Je však také dobré, ne-li nezbytné, vyhnout se tvrdému alkoholu, byť v malých dávkách, a také kouření. Obojí ucpává žíly i cévy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden