Čočkové kari

Hlavní jídlo které potěší hlavně milovníky exotických chutí.

Potřebujete:

250 g čočky, 3 mrkve, 2 velké brambory, 1 cibuli, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml kokosového mléka, 2 lžíce másla, 1 lžíci oleje, 2 lžíce kari pasty nebo kari koření, půl svazku koriandru, sůl, pepř

Postup

1. Čočku nechte namočenou přes noc. Poté ji slijte, propláchněte a nechte okapat.

2.  V hrnci se silnějším dnem rozpalte máslo s olejem. Na tuku orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidejte na plátky nakrájenou mrkev a tři minuty ji opékejte. Poté do hrnce dejte na kostičky nakrájené brambory a čočku. Zalijte vývarem a na malém plameni nechte dusit, dokud zelenina a čočka nezměknou. Trvá to přibližně 15 až 20 minut.

3. Poté k zeleninové směsi přidejte kari, kokosové mléko a podle chuti pepř a sůl.

.

reklama
reklama