Čočkový salát se zeleninou

Luštěninové saláty jsou koktejlem zdraví a chutnají i za studena. Poslouží jako příloha i lehká večeře.

Potřebujete:

✿ 300 g čočky

✿ 1 malou sklenici sterilované červené řepy

✿ 1 malou plechovku sterilované kukuřice

✿ 1 zelenou papriku

✿ 1 cibuli ✿ 1 rajče

✿ 2 lžíce balzamikového octa

✿ 2 lžíce olivového oleje

✿ 1 lžíci majoránky

✿ pepř, sůl

✿ pažitku nebo bylinky

1. Čočku si přeberte, propláchněte, zalijte vodou a nechte aspoň 2 hodiny nebo přes noc bobtnat. Poté slijte a v čerstvé vodě s majoránkou ji uvařte doměkka. Uvařenou čočku sceďte, propláchněte a nechte okapat.

2. Červenou řepu a kukuřici slijte, řepu, cibuli, rajče a papriku nakrájejte na drobné kostičky a dejte do mísy. Přidejte čočku a vše promíchejte.

3. Dochuťte balzamikovým octem, olivovým olejem, solí a pepřem a znovu promíchejte. Nakonec salát ozdobte nasekanou pažitkou, jarní cibulkou nebo bylinkami. Podávejte vychlazený.

reklama
reklama

Komentáře