Čoko-mandarinkový koláč

Suroviny:


  • 2 vejce

  • 1 špetka soli

  • 80 g cukru krupice

  • 80 g hořké čokolády

  • 50 ml mléka

  • 80 g polohrubé mouky

  • 20 g ovesných vloček

  • 200 g sýru Mascarpone

  • 1 vanilkový cukr

  • 4 – 5 mandarinek

  • 1 balíček dortového želé


Postup:

Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s mlékem rozpustíme v horké vodní lázni.

Bílky našleháme se špetkou soli do pěny, pak postupně zašleháme cukr a žloutky. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a mouku promíchanou s ovesnými vločkami.

Těstem naplníme vhodnou vymazanou a vysypanou koláčovou formu a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 15–20 minut a necháme vychladnout na mřížce. Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a oloupané mandarinky rozdělíme na měsíčky, které podélně překrojíme na poloviny.

Vychladlý koláč potřeme krémem a poklademe mandarinkami. Připravíme dortové želé podle návodu na obalu, nalijeme na koláč a nechte ztuhnout v chladničce.



  • 6 – 8 porcí

  • snadné

  • do 90 min


TIP:

Životodárnou sílu mandarinek oceníme zvláště v tomto období, tak si je nadělte v podobě tohoto koláče!

reklama
reklama

Komentáře