Můj čas na kafíčko

Čokoládová bábovka

Suroviny:


  • 150 g hladké mouky

  • 50 g polohrubé mouky

  • 100 g másla

  • 200 g moučkového cukru

  • 2 vejce

  • 250 g řeckého jogurtu

  • 100 ml mléka

  • 80 g kakaa

  • 3 g kypřicího prášku

  • 3 g jedlé sody


Na polevu:

  • 100 ml smetany ke šlehání

  • 100 g čokolády

  • 15 g cukru krupice

  • 15 g másla


Všechny suroviny si připravte alespoň 30 minut předem, aby měly pokojovou teplotu. Troubu rozehřejte na 150 °C. Do mísy si prosejte mouku, přidejte kakao, kypřicí prášek a jedlou sodu. Dejte stranou.

Mléko zlehka vymíchejte s řeckým jogurtem. V další míse utřete máslo s moučkovým cukrem na nadýchaný, světlý krém. Poté přidávejte postupně vejce a důkladně je do těsta zapracujte.

Do vyšlehaného másla přidejte 1/2 moučné směsi a 1/2 mléka smíchaného s jogurtem a zlehka zapracujte do těsta. Poté přidejte zbylé suroviny a zpracujte jen tolik, aby se těsto hezky propojilo.

Těsto dejte do vymazané formy a pečte asi 50 minut. Bábovku nechte 10 minut odpočívat a poté ji vyklopte a nech-te úplně vychladnout. Připravte si polevu.

V rendlíku zahřejte smetanu k bodu varu, poté stáhněte z plotny a přidejte nalámanou čokoládu, cukr a máslo. Vše vymíchejte dohladka a nalijte na vychladlou bábovku. Dejte na chvíli do chladu, aby poleva ztuhla, a můžete podávat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden