Čokoládová panna cotta s ovocem

Suroviny:


  • 2 lžičky jemně mleté želatiny

  • 500 ml smetany

  • 50 g moučkového cukru

  • 100 g tmavé 60% čokolády na kousky

  • slunečnicový olej na vymazání

  • maliny a borůvky k podávání


Postup:

Dvě lžíce vody dáme do misky a rozmícháme v ní želatinu. Necháme pět minut stát nebo dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijeme do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu.

Sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala. Poté směs nalijeme do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Dáme na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndáme panna cotty z lednice, ozdobíme je malinami a borůvkami či jiným ovocem, které máte rádi.

reklama
reklama

Komentáře