Čokoládová pěna

Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč

Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu.

Suroviny:


  • 250ml smetany ke šlehání

  • 250 g měkkého tvaru (ve vaničce)

  • 100 g hořké čokolády

  • 150 g másla

  • 1 lžíce krupicového cukru

  • 1 vanilkový cukr


Postup:

  1. Našleháme si smetanu. Postupně přidáváme krupicový cukr, vanilkový cukr a tvaroh. Šleháme do hladké pěny.

  2. Rozpustíme si máslo, nalámeme do něj čokoládu a za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme a necháme mírně zchladnout.

  3. Do čokoládové hmoty opatrně vmícháme hladkou tvarohovou pěnu.

  4. Nandáme do skleniček či pohárů a necháme zchladnout, nejlépe v ledničce. Před podáním můžeme dozdobit tím, co máme k dispozici, například lísky máty, sekané mandle či oříšky.

reklama
reklama

Komentáře