Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu.
Suroviny:
250ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvaru (ve vaničce)
100 g hořké čokolády
150 g másla
1 lžíce krupicového cukru
1 vanilkový cukr
Postup:
Našleháme si smetanu. Postupně přidáváme krupicový cukr, vanilkový cukr a tvaroh. Šleháme do hladké pěny.
Rozpustíme si máslo, nalámeme do něj čokoládu a za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme a necháme mírně zchladnout.
Do čokoládové hmoty opatrně vmícháme hladkou tvarohovou pěnu.
Nandáme do skleniček či pohárů a necháme zchladnout, nejlépe v ledničce. Před podáním můžeme dozdobit tím, co máme k dispozici, například lísky máty, sekané mandle či oříšky.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Tenhle výborný chléb budete mít hotový raz dva. Peče se ideálně v keramické formě. Můžete ho také posypat kmínem či semínky. Potřebujete: ✿ 500 g hladké mouky✿ 300 ml vlažné vody✿ 10 g soli✿ 10 g cukru✿ 10 g sušeného droždí✿ mléko 1 Vodu ohřejte na teplotu 30 °C. V misce ...
Tenhle výborný chléb budete mít hotový raz dva. Peče se ideálně v keramické formě. Můžete ho také posypat kmínem či semínky. Potřebujete: ✿ 500 g hladké mouky✿ 300 ml vlažné vody✿ 10 g soli✿ 10 g cukru✿ 10 g sušeného droždí✿ mléko 1 Vodu ohřejte na teplotu 30 °C. V misce ...
Tento pokrm je velmi snadný. Zabere vám sotva půl hodiny a udělá přitom hodně parády.Suroviny:1 balení vašich oblíbených těstovin (například tagliatelle nebo pappardelle)300 ml smetany ke šleháníhrst čerstvých hub (nejlépe hřiby, lišky nebo žampiony), při nejhorším žampiony ...
Tento pokrm je velmi snadný. Zabere vám sotva půl hodiny a udělá přitom hodně parády.Suroviny:1 balení vašich oblíbených těstovin (například tagliatelle nebo pappardelle)300 ml smetany ke šleháníhrst čerstvých hub (nejlépe hřiby, lišky nebo žampiony), při nejhorším žampiony ...
Poctivé ovesné kaše nejsou oblíbené u každého, jsou však zdravou hodnotnou snídaní, která vás postaví na nohy během pár minut. Jak ji připravit opravdu chutně? Ingredience: na 2 porce● 50 g ovesných vloček● 200 ml polotučného mléka● lžička kakaa● 30 g odtučněného ...
Poctivé ovesné kaše nejsou oblíbené u každého, jsou však zdravou hodnotnou snídaní, která vás postaví na nohy během pár minut. Jak ji připravit opravdu chutně? Ingredience: na 2 porce● 50 g ovesných vloček● 200 ml polotučného mléka● lžička kakaa● 30 g odtučněného ...
Tento koláč patří už více než 300 let mezi nejoblíbenější americké moučníky. Křehký máslový korpus doplněný voňavou jablečnou náplní je pro podzimní sychravé dny to pravé, vůně skořice a perníku navíc krásně provoní váš domov. Zkuste si ho také připravit. U jednoho kousku určitě ...
Tento koláč patří už více než 300 let mezi nejoblíbenější americké moučníky. Křehký máslový korpus doplněný voňavou jablečnou náplní je pro podzimní sychravé dny to pravé, vůně skořice a perníku navíc krásně provoní váš domov. Zkuste si ho také připravit. U jednoho kousku určitě ...
Znáte „dutch baby“? Jde o palačinku, která se peče zásadně v troubě a díky našlehanému těstu se nádherně nafoukne! Ingredience: na 2 porce● 2 lžíce másla● 3 vejce● 115 g hladké mouky● 200 ml mléka● moučkový cukr● 2 lžičky vanilkového extraktu● špetka soli● javorový ...
Znáte „dutch baby“? Jde o palačinku, která se peče zásadně v troubě a díky našlehanému těstu se nádherně nafoukne! Ingredience: na 2 porce● 2 lžíce másla● 3 vejce● 115 g hladké mouky● 200 ml mléka● moučkový cukr● 2 lžičky vanilkového extraktu● špetka soli● javorový ...
Šťavnaté kuřecí maso se smetanovou omáčkou určitě uspokojí všechny vaše chuťové pohárky.Suroviny: 2 kuřecí prsíčkahrst sušených rajčatolivový olej200 ml smetany ke šleháníhrst čerstvé bazalky sůl, pepř3 lžíce nastrouhaného sýru grana padanoPostup:Na pánvi si rozehřejte ...
Šťavnaté kuřecí maso se smetanovou omáčkou určitě uspokojí všechny vaše chuťové pohárky.Suroviny: 2 kuřecí prsíčkahrst sušených rajčatolivový olej200 ml smetany ke šleháníhrst čerstvé bazalky sůl, pepř3 lžíce nastrouhaného sýru grana padanoPostup:Na pánvi si rozehřejte ...
Suroviny: 410 g hladké mouky 140 g cukru moučky 240 g másla 140 g rozemletých ořechů 1 žloutek 20 g vanilkového cukru Postup: Do mísy nasypte mouku, mleté ořechy, cukr a promíchejte. Pak přidejte nakrájené máslo a žloutek. Rukama vypracujte pružné a nelepivé těsto, zabalte ho do ...
Suroviny: 410 g hladké mouky 140 g cukru moučky 240 g másla 140 g rozemletých ořechů 1 žloutek 20 g vanilkového cukru Postup: Do mísy nasypte mouku, mleté ořechy, cukr a promíchejte. Pak přidejte nakrájené máslo a žloutek. Rukama vypracujte pružné a nelepivé těsto, zabalte ho do ...
Kouzlo celého pokrmu tkví nejen v přelivu, ale zejména v tom, abyste panenku nevysušili.Suroviny:1 větší panenkačerstvě mletý pepřmořská sůl olivový olej 1 lžíce másla 2 lžíce nakládaných brusinek2 lžíce nakládané řepy1 žampionPostup:Panenku si ze všech stran osolte, opepřete a ...
Kouzlo celého pokrmu tkví nejen v přelivu, ale zejména v tom, abyste panenku nevysušili.Suroviny:1 větší panenkačerstvě mletý pepřmořská sůl olivový olej 1 lžíce másla 2 lžíce nakládaných brusinek2 lžíce nakládané řepy1 žampionPostup:Panenku si ze všech stran osolte, opepřete a ...
Nemáte rádi mleté maso? Zkuste gulášovou polévku jinak! Suroviny: na 4 porce 700 g předního hovězího 450 g cibule60 g sádla 60 g máslalžička celého kmínu2 lžíce sladké mleté papriky 1 lžíce rajského protlaku1,5 l hovězího vývaru (nebo zeleninového)850 g brambor 4 stroužky ...
Nemáte rádi mleté maso? Zkuste gulášovou polévku jinak! Suroviny: na 4 porce 700 g předního hovězího 450 g cibule60 g sádla 60 g máslalžička celého kmínu2 lžíce sladké mleté papriky 1 lžíce rajského protlaku1,5 l hovězího vývaru (nebo zeleninového)850 g brambor 4 stroužky ...
Britskému sériovému zabijákovi Robertu Johnu Maudsleymu (*1953) se přezdívá skutečný Hannibal Lecter. Je nadprůměrně inteligentní, miluje klasickou hudbu, a když se zeptáte jeho známých, vylíčí vám ho všichni jako vtipného a zdvořilého společníka, který byl vždy každému nápomocen. Přesto svůj život zřejmě již dožije ve speciální cele o rozměrech 5,5 × 4,5 metru. V
V dlouhé historii japonského hlavního města se údajně některé události nestaly nahodile, ale ovlivnil je duch legendárního samuraje z klanu Taira. Byl jím Masakado, jehož činy se výrazně zapsaly do dě
Jsou důkazem lidské vynalézavosti a umu. Stojí už tisíce let a stále budí obdiv i řadu otázek. Jednou z nich je ta, jak vlastně pyramidy vypadaly v době svého postavení. O které rozdíly oproti dnešku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Moravskoslezský kraj je krajem Beskyd, skvělého jídla a pití, ale nezapomíná se zde samozřejmě ani na dětičky. Kam je zde můžete vzít na parádní rodinný výlet? Malá ZOO V místech, kde kdysi stávala konírna Larischů, se nachází menší zookoutek Karviná-Fryštát (viz úvodní foto). Konkrétně ji naleznete v zámeckém parku Boženy Němcové. Obora se vzácnými dřevinami
Chodila jsem s Petrem od střední školy a malovala jsem si, že spolu budeme mít velkolepou svatbu, kupu dětí a budeme žít šťastně až do smrti. Ve druhém ročníku na vysoké se ale něco změnilo. Neměli jsme na sebe tolik času, ale já se utěšovala, že až dostudujeme, bude to lepší. Jenže Petr začal být
Choroby jako je malárie, cholera, mor a influenza patří z historického úhlu pohledu mezi čtyři největší epidemiologické zabijáky. Právě podmínky doprovázející horkou fázi ENSO mimořádně nahrávají jeji
Exkluzivní bazar VIPLuxury byl založen už v roce 2017, a od té doby zprostředkovává prodej nákupu luxusního zboží světových značek. Postupem času se z jednoho obchodu staly hned tři, přičemž dva bazar
Jestli jste do této chvíle dělali jen švestková, je čas to vyzkoušet. Budou vám určitě chutnat. Výroba je snadná a postup je podobný jako u švestek. Budete potřebovat 3 kg hrušek, 450 g cukru krupice, 1 lžičku skořice, 2 lžíce octa, pár kapek rumu (nemusí být) 1) Hrušky zbavte stopek a jádřinců a nakrájejte na
Věděli jsme, že jsme pro sebe stvoření. Kdo by však čekal, že nás dožene osud a provalí se nevěra mého otce? Zamilovala jsem se do svého sourozence! S Davidem jsme se znali od plenek. Celý život jsme vyrůstali vedle sebe coby sousedé. Byli jsme nejlepší přátelé na život a na smrt a neudělali bychom bez
Nemáte čas se pravidelně hýbat? Zkuste balanční desku. Cvičení na ní je zábavné a nevyžaduje mnoho místa v bytě. Pomůže zlepšit nejen stabilitu, ale i koordinaci svalů, zpevnit zejména ty ve středu těla, na které zapomínáme. A právě tyhle svaly jsou důležité při jakémkoliv sportu, ale také při problémech s páteří či klouby. Cvičení pomáhá
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.