Čokoládová pěna

Máte chuť na něco sladkého? Zkuste čokoládovou pěnu podle herečky Markéty Hrubešové.

Suroviny na 4 porce:

150 g čokolády na vaření

1 žloutek

3 lžičky hnědého rumu

250 ml smetany ke šlehání

snítka máty nebo meduňky

lesní plody na ozdobu

Postup:

Čokoládu rozlámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné misce také nad vodní lázní ušlehejte žloutek a rum do tuhé pěny. Za stálého míchání do této směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu. Smetanu vyšlehejte dotuha a pak do ní přidejte vejce a čokoládu. Opatrně promíchejte a nechte vychladit. Podávejte se snítkou máty nebo meduňky a lesními plody.

reklama
reklama

Komentáře