Moje sladké tajemství

Čokoládová zmrzlina

Suroviny:

400 ml plnotučného mléka

400 ml smetany ke šlehání

150 g cukru krupice

4 žloutky

2 lžíce kakaa

200 g tmavé čokolády

Postup:

V hrnci smíchejte mléko, polovinu smetany a cukr. V misce vyšlehejte žloutky se zbylou smetanou do zhoustnutí. Přisypte kakaový prášek a šlehejte, až se kakao rozpustí a směs bude hladká. Mléko v hrnci zahřívejte a míchejte, dokud se nerozpustí cukr a z mléka se nezačne kouřit. Trvá to zhruba 4–5 minut.

Odstavte hrnec s mlékem z plotny a vmíchejte do něj žloutkovou směs. Pak ho vraťte zpět na plotýnku a zahřívejte na středním stupni do zhoustnutí. Bude to trvat dalších 4–5 minut. Pak hrnec z plotýnky opět odstavte.

Do žloutkového krému rozlámejte nebo nastrouhejte čokoládu a po 1 minutě směs pozvolna promíchejte, až se čokoláda rozpustí. Nakonec krém přelijte do čisté misky a nechte pořádně zchladnout. Poté vložte do mrazáku a každou hodinu promíchejte.

Tip!

Máte-li v kuchyni dost místa, pořiďte si speciální zmrzlinovač. Ulehčí vám práci a zmrzlina bude opravdu dokonalá.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden