Čokoládová zmrzlina

Do zmrzliny přidejte ještě na kousky nasekanou hořkou nebo mléčnou čokoládu. Můžete zkusit i mátovou čokoládu, která zmrzlině dodá ještě víc osvěžující chuti.

Ingredience: 4 porce

● 500 g mascarpone
● 100 ml smetany na šlehání
● 100 g tmavé čokolády
● 3 lžíce moučkového cukru

Postup:

Do misky dejte mascarpone, cukr a prošlehejte. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Přidejte smetanu, promíchejte a přidávejte další mascarpone. Zmrzlinu dejte do vaničky, uhlaďte a dejte do mrazáku. Po 2 hodinách ji promíchejte a postup za hodinu zopakujte. Poté nechte mrazit ještě další tři hodiny.

Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 20 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden