Čokoládové brownies

Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč

Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie.

Suroviny:


  • 90 g hladká mouka

  • 225 g cukr krystal

  • 5 vajec

  • 315 g máslo

  • 165 g hořká čokoláda

  • 150 g vlašské ořechy


Postup:

  1. Rozpustíme máslo, přidáme čokoládu a společně rozpustíme. Směs dáme odpočinout na 5 hodin, občas zamícháme.

  2. Důkladně rozšleháme vejce s cukrem, až do dokonalé hladkosti. Postupně přiléváme čokoládu s máslem a promícháváme, pak přes síto mouku a opět promícháme, přidáme nakrájené vlašské ořechy a už jen zlehka promícháme.

  3. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem či do teflonové formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Necháme vychladnout a rozkrájíme ostrým nožem..

reklama
reklama

Komentáře