Můj čas na kafíčko

Čokoládové brownies

 Suroviny na 8–10 porcí:

350 g čokolády (nejlépe s 50–60 % kakaa)

250 g másla

3–4 vejce

250 g cukru krupice

85 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

Postup:

Čokoládu nalámeme na kostičky a rozpustíme spolu s nakrájeným máslem. Vejce šleháme tak dlouho, až zesvětlají, pak zašleháme cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmícháme do rozpuštěné čokolády, navrch prosejeme mouku s práškem do pečiva a vše vymícháme do hladka.

Troubu předehřejeme na 160 °C (elektrickou) nebo 140 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu či pekáček vymastíme a vyložíme pečicím papírem. Těsto vlijeme do formy a pečeme 30–35 minut, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.
Brownies musí ze své podstaty zůstat hutné a uvnitř vlahé.

Během chladnutí těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies necháme nejprve chladnout ve formě alespoň hodinu, pak je rozkrájíme na cca 16 úhledných čtverečků a ještě necháme chladnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden