Čokoládové lanýže s kokosem

Vlastnoručně vyrobené čokoládové kuličky se přímo rozplývají na jazyku!


Ingredience:


300 g hořké čokolády


180 ml 30% smetany


 1 špetka soli


1 lžička vanilkového extraktu


1 lžička instantní kávy


Na obalení:


kakao


mrazem sušené maliny


kokos


čokoládová rýže


mleté ořechy


Postup:


Smetanu přiveďte spolu s kávou k varu. Nalijte na rozlámanou čokoládu, nechte pět minut odstát a rozmíchejte dohladka. Pokud by ve směsi byly stále kousky čokolády, ještě trochu ji zahřejte.


Vmíchejte vanilku a sůl a nechte v lednici zatuhnout. Ze ztuhlé hmoty pak lžičkou oddělujte kousky a rukama dotvarujte. Obalte v kakau, drceném sušeném ovoci, kokosu, čokoládové rýži a mletých ořeších.


Postaví vás na nohy


K čokoládě přidejte lžíci kvalitního alkoholu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden