Čokoládové tartaletky

Křehké linecké košíčky plné jemného čokoládového krému a rybízu.

Příprava: 35 minut + odležení

Náročnost: ***

Cena za kus: 17 Kč

Suroviny na 10 kusů

Na těsto

- 150 g másla

- 270 g hladké mouky

- 30 g kakaa

- 2 žloutky

- 75 g moučkového cukru

- špetka soli

Na náplň

- 330 g hořké čokolády

- 420 g šlehačky

- 120 g rybízu

Postup

1. Vypracujte ze surovin těsto a dejte ho na 2 hodiny do chladu.

2. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte po částech šlehačku. Lehce promixujte a dejte do lednice.

3. Těsto vyválejte, vykrojte kolečka a vtěsnejte je do formiček. Pečte 20 minut při 170 ºC. Na dno vychladlých tartaletek dejte rybíz a zalijte krémem. Nechte v lednici odležet.

reklama
reklama

Komentáře