Moje sladké tajemství

Čokoládovo-cuketový řez

Suroviny:

400 g nastrouhané nebo rozmixované cukety

300 g nastrouhané čokolády

300g mouky

200 g kakaa

150 g řeckého jogurtu

250 g hnědého cukru

50 g cukru krystal

1 lžička vanilky nebo vanilkový extrakt

2 vejce

špetka soli

1 lžička jedlé sody

půl lžičky prášku do pečiva

Postup:

Jako první krok si dejte předehřát troubu na 180 °C. Připravte si formu na pečení rolády či chlebíku (cca 23 x 13 cm) a vymažte ji tukem. Do velké mísy vložte potřebné ingredience pro smíchání směsi na řez. Nastrouhanou cuketu (včetně šťávy, kterou pustila) smíchejte s jogurtem, cukry, vejcem a vanilkou. Dobře promíchejte.

Když máte směs hezky promíchanou, přidejte mouku, prášek do pečiva, kakao, jedlou sodu a sůl. Míchejte, dokud není vše spojeno. Jemně vmíchejte půlku strouhané čokolády.

Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 55 až 65 minut. Pokud si nejste jisti, že je chlebík úplně dopečen, použijte špejli, kterou do těsta píchnete a měli byste ji vyndat suchou.
Nyní nechte zcela vychladnout a nožem přejeďte kolem stěn formy, aby se řez od formy oddělil.

Až poté můžete chlebík vyklopit. Ve vodní lázni rozpusťte zbývající půlku čokolády a polijte jí řez. Nakrájejte na plátky a můžete podávat jen tak nebo s mističkou s bílým jogurtem.

Tip!

Pokud chcete vláčnější dezert, můžete přidat i ovocnou marmeládu, vynikající k čokoládě jsou třešně nebo borůvky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden