Čokoládový fondant

Suroviny na 1 várku:

90 g hořké čokolády (od 70 % kakaa)

90 g tuku na pečení

3 lžíce hladké mouky

90 g třtinového cukru

3 vejce

moučkový cukr na posypání

Postup:

Troubu předehřejme na 190 °C. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a třtinovým cukrem. Sundáme z vodní lázně a až směs trochu zchladne, přidáme vejce a mouku. Zlehka zamícháme. Směs nalijeme do košíčků na muffiny nebo do vymazaných formiček (kokotek) a pečeme 8 minut.
Důležité je, aby se upekl pouze okraj a vnitřek zůstal tekutý. Upečený fondant vyklepneme z formiček a necháme asi 3 minutky chladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a podáváme jen tak nebo s ovocem.

reklama
reklama