Moje sladké tajemství

Čokoládový krém ze sladkých brambor a banánu

Suroviny:

2 velké batáty

1 zralý banán

100 g vysokoprocentní hořké čokolády

40–50 ml mléka

med na doslazení

Postup:

Batáty oloupejte, omyjte, nakrájejte na kostičky a uvařte ve vodě doměkka. Vodu slijte a horké batáty vložte do mixéru, přidejte k nim nastrouhanou čokoládu a rozmixujte.

Do čokoládové směsi přidejte na kousky nakrájený banán a trochu mléka a vše rozmixujte do hladkého krému. Pokud se vám bude zdát krém příliš hustý, přilijte ještě trochu mléka. Krém by měl mít pudinkovou konzistenci. Směs ochutnejte a případně doslaďte medem.

Takto připravený čokoládovo-batátový krém rozdělte do skleniček nebo mističek, ozdobte čerstvým ovocem, šlehačkou, hoblinkami čokolády nebo drcenými oříšky a podávejte teplý nebo vychlazený. Záleží jen na vaší chuti. Dezert můžete dozdobit lístky máty, čerstvou bazalkou nebo jakoukoli jinou zelenou bylinkou.

Tip!

Lahodné propojení batátů, hořké čokolády a banánů nemá chybu. Příště můžete čokoládu nahradit oříškovým krémem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden