Croissanty s nutellou

Lahodný nadýchaný máslový croissant plněný nugátovou pomazánkou.

Příprava: 35 minut + chlazení

Náročnost: **

Cena za kus: 7 Kč

Suroviny na 14 kusů

- 500 g hladké mouky

- 250 g vychlazeného másla

- 30 g sušeného droždí

- 60 g krupicového cukru

- 50 ml mléka

- 2 vejce

- 1 žloutek

- nutella

- pečicí papír

Postup

1. Do mouky zamíchejte sůl, cukr, droždí a poté celá vejce a žloutek. Přilijte mléko a vypracujte pružné těsto.

2. Těsto rozválejte do obdélníku, doprostřed položte rozválené máslo a vtlačte jej ho těsta. Těsto přeložte přes střed másla a nechte 30 minut v chladu. Pak rozválejte od středu válečkem na plát silný 4 cm. Dejte na hodinu do lednice.

3. Šikmými řezy rozkrájejte těsto na trojúhelníky. Na každý dejte nutellu, srolujte a dejte na plech. Potřete vajíčkem a pečte při 180 ºC 15 minut.

reklama

Komentáře

reklama