Můj kousek štěstí

Čtyřicet let si užívám svou pomstu

Byla jsem naivní. Věřila jsem na velkou lásku, kterou ve mně můj vyvolený pěstoval. Když jsem ale chtěla rodinu, řekl, že nejsem ta pravá.

Každá holka se za ním podívala. Jmenoval se Patrik a byl o pár měsíců starší. Znali jsme se odmalička. Dodnes vidím tlupu veselých rošťáků, mezi nimi okatou holčičku s copy a modrookého hubeného kluka s brýlemi. Mne a Patrika.

Když se stala ze mě slečna a z Patrika kluk na ženění, líbil se mi. Když se holky začaly poohlížet po nápadnících, zjistila jsem, že ho mám ráda. Jenže jak vyjádřit klukovi lásku? Tehdy to všechno bylo tisíckrát složitější.

Raněné srdce

Už jen fakt, že by měla slečna dávat najevo mladému pánovi své sympatie, byl nemístný. Přípustné bylo čekat, přijde-li mladý muž a vyzve dámu. Bohužel se stávalo, že mladý muž nenašel dost odvahy, mladá slečna, ač odvahu měla, tak ji vyjádřit nemohla – a ze vztahu ani kamarádství nebylo nic.

Dnes si nedovedu vysvětlit, kde jsem tehdy sebrala odvahu, abych mu řekla pravdu. „Patriku, ty nevidíš, že tě mám ráda?“ vypadlo ze mě jednoho večera. „Taky tě mám moc rád,“ řekl na to hned a ani jsem ho nemusela pobízet k prvnímu políbení. Začali jsme spolu chodit a bylo to fajn.

Cítila jsem, že Patrik je ten správný chlap a budoucí otec mých potomků. „Chtěla bych mít s tebou děti,“ řekla jsem jednou se stejnou odvahou, s jakou jsem mu kdysi oznamovala, že k němu něco cítím. Ticho, které následovalo, však slyším dodnes. Po nekonečném čekání přišla odpověď.

„Ne. Já nechci,“ vypadlo z mého milovaného. Prý si na děti připadá ještě mladý a vlastně si není vůbec jistý, zda jsem pro něj ta pravá. Větší bolest jsem nikdy nezažila. Utekla jsem s pláčem do kouta. Ani se mě nesnažil utěšovat.

A za pár dní jsme se rozešli. Krátce na to jsem zjistila, že jsem těhotná. Cítila jsem takový pocit štěstí! To dítě si nechám! Navzdory všemu a všem. Dnes je našemu synovi čtyřicet a má vlastní rodinu. Patrik svou šanci propásl.

Pomsta

Je mu líto, že žádné děti nemá. Každý den se kochám tím, jak se trápí, a říkám si, že stále ještě nenastala ta správná chvíle mu říct, že přece jen jedno dítě má a má také dva krásné vnuky. Stále ještě jsem se dostatečně nepomstila za to, jak moc mi ublížil a pošlapal mé srdce.

Tereza (59), Znojmo

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden