Cukeťáky

Mezi zeleninu, kterou za levno seženete i v zimních měsících, patří cuketa. Připravte si z ní odlehčenou verzi bramboráků.

Potřebujete:

3 střední brambory, 3 vejce, 3 stroužky česneku, hladkou mouku a mléko podle potřeby ,1 středně velkou cuketu, pepř, sůl, majoránku, olej

Postup:


  1. Cuketu rozpulte a zbavte semínek. Polovinu nastrouhejte nahrubo a polovinu najemno. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Brambory a cuketu promíchejte a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu.

  2. Ke směsi přidejte vejce, koření, prolisovaný česnek a sůl. Když je těsto husté, přidejte mléko. Když je řídké, přidejte mouku.

  3. Na pánvi rozehřejte olej a na něm z obou stran smažte placky – cukeťáky.

  4. Podávejte se zelným salátem, případně s pokrájenou vámi oblíbenou zeleninou, ať pokrm na talíři působí svěže..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden